070Den Haag Sport/lifestyle - Zaterdag 14 december vindt de derde editie van de Scheveningen Light Walk plaats. Het leukste wandelevenement in de donkere en gezellige wintermaand. Duizenden sportieve wandelaars trekken de wandelschoenen aan en wandelen 5,5 km (Kids Light Walk), 7,5 km, 12,5 km of 18,5 km door een magisch verlicht Scheveningen. De organisatie verwacht dit jaar zo'n 12.500 deelnemers.

De start van de 12,5 km en 18,5 km is op het strand ter hoogte van De Pier in Scheveningen. Vanaf hier is een mooie route uitgezet. Onderweg worden de lopers verrast met bijzondere lichtgevende- en muzikale acts uit binnen- en buitenland en kunnen ze genieten van versnaperingen die passen bij de tijd van het jaar. De Kids Light Walk en de 7,5 km starten vanuit Madurodam. De entree van deze Nederlandse miniatuurstad is inbegrepen bij het inschrijven op deze afstanden. Alle afstanden finishen op het strand bij De Pier, waar de lopers warm worden onthaald met een herinneringsspeldje en kunnen nagenieten van hun prestatie.

Kids Light Walk
Ook aan de jonge wandelaars is gedacht. Kinderen in de leeftijdscategorie van 4 t/m 12 jaar kunnen onder begeleiding van minimaal één volwassene deelnemen aan de Kids Light Walk van circa 5,5 km. De start is, net als de route van 7,5 km, in Madurodam. Deelnemers kunnen met het afhaalbewijs van de Scheveningen Light Walk al vanaf 15.00 uur terecht om een bezoek te brengen aan het park.

KNRM
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is verbonden aan de derde Scheveningen Light Walk. De stichting, die in één adem genoemd wordt en onlosmakelijk verbonden is met Scheveningen, komt jaarlijks vele malen in actie voor zwemmers en watersporters, maar ook voor de beroepsvaart. De KNRM, voor een groot deel afhankelijk van haar vrijwillige redders, is voor haar voortbestaan volledig afhankelijk van donateurs en sponsoren. Het boothuis van de KNRM is deze editie van de Scheveningen Light Walk ook onderdeel van de route. Tijdens het inschrijven krijg je de mogelijkheid om een vrijwillige donatie te doen.

Inschrijven
Inschrijven voor de Scheveningen Light Walk kan via https://www.scheveningenlightwalk.nl/inschrijven/.

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

13 juli 2020

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Balanceyourlife.nu

D Reizen

Center Parcs

Drogisterij

Drogisterij.net De Online Drogist van Nederland en België

Advertentie