070DenHaag Maatschappij - Van 4 tot 10 november vindt de veertiende editie van de nationale Week van Respect plaats, een initiatief van de Respect Education Foundation. De stichting is in 2006 opgericht door o.a. Rabbijn Awraham Soetendorp als antwoord op de toenemende spanningen in de samenleving na de moord op Theo van Gogh.

De officiële opening van de Week van Respect 2019 vindt op 4 november plaats in Madurodam en is het startschot van honderden activiteiten in het land. Op deze opening gaan maatschappelijk betrokkenen en jongeren tussen de 10 en 20 jaar samen in dialoog over respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft. Dit onder begeleiding van presentator Ajouad El Miloudi.

Persoonlijke verhalen
Tijdens de Week van Respect geven wijkagenten, BN'ers, Kamerleden, burgemeesters, wethouders, veteranen en topsporters gastlessen en clinics aan jongeren op scholen van alle onderwijsniveaus, op sportvelden en in buurthuizen. Dit doen zij door persoonlijke verhalen met jongeren te delen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: sociale veiligheid, kritisch leren denken over sociale verhoudingen, participatie, identiteit en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Oprichter en voorzitter Rabbijn Soetendorp: "Daar waar kinderen samenkomen gaan wij met elkaar op een onderscheidende manier in gesprek, om jongeren te raken en vooral om hen zélf te activeren. Dat we nu, samen met al onze partners, 1,5 miljoen kinderen kunnen bereiken is fantastisch."

Groot bereik in onderwijs
Aanvullend op de jaarlijkse Week van Respect biedt de Respect Education Foundation gedurende het hele jaar educatief lesmateriaal, training en projecten op maat aan scholen, maatschappelijke instanties en gemeenten aan. Dat aanbod betreft groepsdynamiek, cyberpesten, pittige gesprekken, identiteit, verkiezingen, duurzaamheid, 4 en 5 mei en diversiteit. De Respect Education Foundation heeft een groot bereik in het onderwijs, onder meer op Pabo-opleidingen en ondersteunt bij handelingsverlegenheid rondom discussies in de klas over bijvoorbeeld homofobie, antisemitisme en islamofobie.

Nationale alliantie
In december 2018 nam de Tweede Kamer een motie aan (motie Rog) om onder leiding van de Respect Education Foundation - inclusief haar Week van Respect - een nationale alliantie van aanbieders van educatief materiaal ter invulling van burgerschapsonderwijs aan te bieden. De exacte uitvoering van deze motie zal bij de aankomende begrotingsbehandeling OCW en SZW bekend worden.

Meer informatie
Locatie: Madurodam, George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag.
Programma: 09.30 uur: Inloop, koffie
                      10.00 uur: Het persoonlijke verhaal - Ajouad El Miloudi, burgemeester van Madurodam
                      10.15 uur: Welkom - Awraham Soetendorp
                      10.30 uur: Open dialoog met jongeren uit basis-, voortgezet-, ISK-onderwijs en MBO
                      11.15 uur: Toekomstambitie - Respect Education Foundation
                      11.20 uur: Officiële opening
                      11.30 uur: Hapje en drankje

Over Respect Education Foundation
Respect Education Foundation (REF) et zich in voor een sociaal veilige samenleving, waarin kinderen en jongeren zich thuisvoelen en waar zij actief aan deelnemen. REF ontwikkelt lesmateriaal en biedt trainingen voor leerkrachten, (ISK-)docenten, sportcoaches en jongerenwerkers om leef- en leeromgevingen te realiseren waar kinderen/jongeren zich sociaal-emotioneel goed kunnen ontwikkelen. Ook realiseert REF projecten op maat rond het thema Respectvol Samenleven. Naast de werkzaamheden die REF in Nederland verricht, is REF ook internationaal actief.​

070 Den Haag Economie & Duurzaamheid - Door de coronacrisis verandert de economie aanzienlijk. Dat geldt natuurlijk voor heel Nederland.

Lees meer...

070 Den Haag Economie & Duurzaamheid - Hoera, we mogen weer met 100 mensen bij elkaar komen. Oké, nú nog niet maar wel vanaf 1 juli, de dag waarop dit vanuit de Rijksoverheid weer is toegestaan,

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Parkeerruimte is ook in de Hofstad een schaars goed. De straten van Laak, het Zeeheldenkwartier en het centrum staan vol met auto’s. Toch bezit lang niet elke Hagenaar of Hagenees over eigen vervoer.

Lees meer...

Medewerker gemeente Den Haag beschuldigd van fraude voor € 2 miljoen

Lees meer...

Stadsdeel Scheveningen stelt wijkbudget beschikbaar voor aanpak van de wijk

Lees meer...

070 Scheveningen Maatschappij & Sport – Vanuit de Oude Kerk in Scheveningen wordt op  zaterdagavond 30 mei a.s om 21.00 uur een livestreamconcert gehouden als eerbetoon aan de 5 bijzonder ervaren maar desalniettemin toch overleden surfers Joost, Sander, Matthijs, Pim en Max, vijf sportieve mannen met lifeguard-skills met een enorme passie voor de zee en het strand en die omkwamen in de zee waar ze juist zo veel hielden. De avond staat in het teken van ‘De Zee’.

Lees meer...

070 Den Haag Kunst & Cultuur – Hoe heerlijk, eindelijk weer een concert in coronatijd! Het Zuiderparktheater is op zondag 9 augustus a.s. het toneel van een aantal zomerse musicalconcerten.

Lees meer...

070 Den Haag Kunst & Cultuur – Hoe heerlijk, eindelijk weer een concert in coronatijd! Het Zuiderparktheater is op zondag 9 augustus a.s. het toneel van een aantal zomerse musicalconcerten.

Lees meer...

070 Den Haag Cultuur & Uitgaan - De zo lang gemiste piratenzender Hofstad radio heeft nieuw leven ingeblazen gekregen en is weer volop in de lucht.

Lees meer...

Haarvisie biedt videohulp bij haarproblemen…
070 Rijswijk Lifestyle en Gezondheid - Zolang kappers gesloten zijn biedt de Zuid-Hollandse kapsalon Haarvisie (Rijswijk) biedt vanaf vandaag videohulp op afstand bij haarproblemen. Dit doen zij met een uitgebreid video-aanbod met tips, trics en adviezen voor het haar.

Lees meer...

Video-triage biedt patiënten direct juiste spoedhulp nu veel reguliere tandartspraktijken dicht zijn
070 Den Haag Lifestyle & Gezondheid - Tandheelkundige spoedhulpkliniek Dental365 in Den Haag start vanaf vandaag met een online tandheelkundig consult met een tandarts waarin via een online live video wordt bepaald of de patiënt direct spoedeisende hulp nodig heeft.

Lees meer...

070 Rijswijk Sport - Roos Bertsch (2 jaar) en Ismael El Kaddouri (2 jaar) uit Rijswijk zijn de eerste Zuid-Hollandse ambassadeurs van het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes geworden.

Lees meer...

Budgetenergie

Nieuws uit 070

Zorgdirect
Bereken je premie | ZorgDirect