070 Den Haag Politiek – De chaos rondom de Brexit is bekend en zorgt voor veel verwarring. Ook studenten, zowel uit Nederland als uit de andere EU-landen, weten niet exact waar ze aan toe zijn. Vooralsnog is het onduidelijk of zij in de nabije toekomst nog wel kunnen studeren aan een Britse universiteit.

Verder is het zeker niet ondenkbaar dat de collegegelden enorm zullen toenemen. enorm zullen oplopen en maken ook onderzoekers, verbonden aan zowel Nederlandse als Britse universiteiten, zich zorgen of onderzoeken niet onder druk komen te staan.  Om mogelijke moeilijkheden het hoofd te kunnen bieden, pleit de Haagse VVD pleit ervoor om te onderzoeken of er mogelijkheden bestaan om in Den Haag een Britse campus te vestigen.

 “Voor de academische wereld is het van groot belang dat er op internationaal niveau wetenschappelijke informatie kan worden uitgewisseld. Dat is bevorderlijk voor alle Europese studenten en voor onderzoeksprojecten. Daarom is het wenselijk dat onze studenten ook na de Brexit op een betaalbare manier toegang kunnen krijgen tot Britse universiteiten en Britse studenten naar onze universiteiten kunnen blijven gaan”, aldus het Haagse VVD-raadslid Chris van der Helm die met klem aandringt op het onderzoek voor samenwerking met een mogelijk in Den Haag te vestigen campus van een internationaal gerenommeerde Britse universiteit als bijvoorbeeld Oxford of Cambridge.

Van der Helm: “Den Haag kan als Internationale stad van Vrede en Recht een uitstekende Europese studenten-hub worden. Zeker op het gebied van recht, internationale betrekkingen en bestuurskunde. In Den Haag zijn grote internationale organisaties gevestigd die kansen bieden voor Europese studenten om bijvoorbeeld onderzoek uit te voeren en werkervaring op te doen. Het vestigingsklimaat is voor Britse universiteiten dus ideaal. Dit is echt een kans die we niet moeten laten liggen.”

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

25 januari 2020

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Greenchoice

Mediamarkt

Advertentie