Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

We staan dan ook tussen wereldsteden als London, Parijs en Barcelona. Den Haag wordt vooral geloofd, als grootste stad aan de Noordzee, voor haar relatie met het water en de stijgende zeespiegel. Het College van B&W heeft het in haar plan dan ook over een stevige en realistische aanpak van Klimaat en Energie. Ze lanceerde afgelopen maart dan ook de nota Schone Energie in een Groene Stad waarin voor een nauwe betrokkenheid tussen de gemeente enerzijds en de inwoners en bedrijven anderzijds wordt gepleit. Want bij de energietransitie hangt natuurlijk niet alles van de overheid af. Wethouder Van Tongeren prees de inwoners van Den Haag en de vele bewonersinitiatieven in Den Haag toen al. De inwoners van onze regio hebben immers een groen hart, zo bleek in april nog in Oud Rijswijk toen een dertigtal mensen hun gevels van extra groen voorzien hebben door het aanplanten van geveltuintjes. Maar laat ons vooral niet stilzitten!

Word een Groene Kampioen in onze stad

Je hoeft het niet alleen te doen. Zo is er het 070 Groene Kampioenenplatform. Dat is een online community die gecreëerd werd om Hagenaars te stimuleren duurzamer te leven. Je kan er je groene initiatief lanceren, inspiratie opdoen, of zoeken naar een project dat bij je past. Er is voor elk wat wils; van het vinden van een energie-adviseur over het helpen van lokale imkers tot heuse buurtinitiatieven omtrent het opzetten van schone energie. Momenteel zijn er al bijna 2400 leden, maar jij kan er dus vast en zeker nog bij.

Maak je bedrijf stap voor stap groener

Heb je een eigen bedrijf, probeer dan ook zo circulair en duurzaam mogelijk te werken. Dat kan eigenlijk al vrij eenvoudig zijn. Houd bijvoorbeeld de aanschaf van kantoormeubilair lokaal, kies voor leveringen met zo weinig mogelijk verpakking, en zorg ervoor dat je eigen wagenpark zo weinig mogelijk kilometers aflegt. Dat kan bijvoorbeeld met de tracking-oplossing van Verizon Connect , die je toelaat om nauwkeurig te zien welk voertuig welke verplaatsingen aflegt. Hierdoor weet je dan ook welke achterwege gelaten kunnen worden. Andere duurzame oplossingen zijn zo voor de hand liggend dat je er misschien zelf nog niet opkwam; kies voor tweedehands werktuigen of bureaumateriaal, zorg ervoor dat je personeel zo veel mogelijk met de fiets komt, of organiseer eens per maand een duurzame biologische lunch om bewustzijn te creëren. Natuurlijk kan je ook grootsere plannen hebben omtrent isolatie of nieuwbouw of duurzame verbouwingen. Dan is het handig om weten dat je bij de gemeente Den Haag subsidies kunt aanvragen voor de duurzame transitie van je bedrijf!

Ruim één op drie denkt dat een kortere werkdag slecht is voor productiviteit

070 Den Haag Economie - In plaats van dat een smartphone ons werk sneller en gemakkelijker maakt, denkt maar liefst 65% van de leidinggevenden dat het apparaat juist ten koste gaat van de productiviteit. Dit uit blijkt onderzoek van Protime, specialist in Workforce Management, onder ruim 1.000 leidinggevenden bij bedrijven met 26 of meer werknemers.

Lees meer...

070Den Haag Maatschappij/Duurzaamheid - Afgelopen zaterdag droeg JCI ‘s-Gravenhage opnieuw een steentje bij tijdens de World Cleanup Day. Gedurende de middag staken ruim 35 JCI-leden en andere vrijwilligers, waaronder een grote delegatie van Rukun Budi Atama, de handen uit de mouwen en hebben de binnenstad van Den Haag een beetje schoner gemaakt. Deze actie is onderdeel van het wereldwijde initiatief, waarbij op 21 september in ruim 160 landen bedrijven, scholen, sportverenigingen, organisaties en partijen zoals JCI aan de slag gingen om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen.

Lees meer...

070Den Haag Duurzaamheid - In ruil voor je oude krultang, staafmixer, mobieltje of een ander klein elektrisch apparaat krijg je nu bij Kinderboerderijen Op den Dijk, de Woelige Stal, het Waaygat, de Gagelhoeve, het Kakelhof, het Reigershof, Landzigt, de Schildershoeve, de Molenweide, de Herweijerhoeve, 't Beestenspul en de Nijkamphoeve uit Den Haag een Wecycle Recycle memospel cadeau (op=op).

Lees meer...

070DenHaag Maatschappij - Van 4 tot 10 november vindt de veertiende editie van de nationale Week van Respect plaats, een initiatief van de Respect Education Foundation. De stichting is in 2006 opgericht door o.a. Rabbijn Awraham Soetendorp als antwoord op de toenemende spanningen in de samenleving na de moord op Theo van Gogh.

Lees meer...

Activiteiten jongeren Den Haag

Lees meer...

070Den Haag magazine Maatschappij - Samen met de Volksuniversiteit Den Haag heeft Omniversum de krachten gebundeld en presenteren we op donderdag 7 november de film Apollo 11 én een lezing van sterrenkundige Ernst Molenaar. In het kader van 50 jaar maanlanding lanceerde Omniversum afgelopen mei de spectaculaire film Apollo 11: first steps edition. Met origineel beeldmateriaal en geluidsopnames uit 1969 stap je écht terug in de tijd.

Lees meer...

070DenHaag Cultuur - Op woensdag 6 november is het precies 100 jaar geleden dat Hanso Idzerda, vanuit de Beukstraat in Den Haag, de allereersteradio-uitzending ter wereld maakte. Zijn uitvinding om via de ether spraak en muziek uit te kunnen zenden, was het begin van de radio zoals we die nu wereldwijd kennen. Reden voor een feestje!

Lees meer...

Het Grote Kampeeravontuur

Lees meer...

070Den Haag Kunst/Cultuur - Na Die Entführung aus dem Serail, Così fan tutte, Le nozze di Figaro en La clemenza di Tito is Don Giovanni de vijfde Mozart-opera waarmee het Orkest van de Achttiende Eeuw op tournee gaat.

Lees meer...

160.000 bezoekers verwacht van 9 november tot en met 26 januari.

070 Den Haag Evenement - Ook dit jaar tovert Cool Event de Haagse badplaats weer om tot winterparadijs. De 13e editie van het evenement vindt plaats van 9 november 2019 tot en met 26 januari 2020. Het evenement met de iconische schaatsbaan op het Kurhausplein en de bijzondere IJssculpturenexpositie is uitgegroeid tot een must-see waar jong en oud genieten van de winter. 

Lees meer...

070DenHaag Lifestyle - Vanaf september a.s. opent de praktijk voor Life & Health Coaching Terry.nu haar deuren in Den Haag. De praktijk biedt persoonlijke begeleiding, voedings- en afslankadvies, en orthomoleculaire therapie.

Lees meer...

Ludieke actie bij Segbroek College Den Haag

Lees meer...