Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

We staan dan ook tussen wereldsteden als London, Parijs en Barcelona. Den Haag wordt vooral geloofd, als grootste stad aan de Noordzee, voor haar relatie met het water en de stijgende zeespiegel. Het College van B&W heeft het in haar plan dan ook over een stevige en realistische aanpak van Klimaat en Energie. Ze lanceerde afgelopen maart dan ook de nota Schone Energie in een Groene Stad waarin voor een nauwe betrokkenheid tussen de gemeente enerzijds en de inwoners en bedrijven anderzijds wordt gepleit. Want bij de energietransitie hangt natuurlijk niet alles van de overheid af. Wethouder Van Tongeren prees de inwoners van Den Haag en de vele bewonersinitiatieven in Den Haag toen al. De inwoners van onze regio hebben immers een groen hart, zo bleek in april nog in Oud Rijswijk toen een dertigtal mensen hun gevels van extra groen voorzien hebben door het aanplanten van geveltuintjes. Maar laat ons vooral niet stilzitten!

Word een Groene Kampioen in onze stad

Je hoeft het niet alleen te doen. Zo is er het 070 Groene Kampioenenplatform. Dat is een online community die gecreëerd werd om Hagenaars te stimuleren duurzamer te leven. Je kan er je groene initiatief lanceren, inspiratie opdoen, of zoeken naar een project dat bij je past. Er is voor elk wat wils; van het vinden van een energie-adviseur over het helpen van lokale imkers tot heuse buurtinitiatieven omtrent het opzetten van schone energie. Momenteel zijn er al bijna 2400 leden, maar jij kan er dus vast en zeker nog bij.

Maak je bedrijf stap voor stap groener

Heb je een eigen bedrijf, probeer dan ook zo circulair en duurzaam mogelijk te werken. Dat kan eigenlijk al vrij eenvoudig zijn. Houd bijvoorbeeld de aanschaf van kantoormeubilair lokaal, kies voor leveringen met zo weinig mogelijk verpakking, en zorg ervoor dat je eigen wagenpark zo weinig mogelijk kilometers aflegt. Dat kan bijvoorbeeld met de tracking-oplossing van Verizon Connect , die je toelaat om nauwkeurig te zien welk voertuig welke verplaatsingen aflegt. Hierdoor weet je dan ook welke achterwege gelaten kunnen worden. Andere duurzame oplossingen zijn zo voor de hand liggend dat je er misschien zelf nog niet opkwam; kies voor tweedehands werktuigen of bureaumateriaal, zorg ervoor dat je personeel zo veel mogelijk met de fiets komt, of organiseer eens per maand een duurzame biologische lunch om bewustzijn te creëren. Natuurlijk kan je ook grootsere plannen hebben omtrent isolatie of nieuwbouw of duurzame verbouwingen. Dan is het handig om weten dat je bij de gemeente Den Haag subsidies kunt aanvragen voor de duurzame transitie van je bedrijf!

Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Brouwerij De Prael heeft dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ in de wacht gesleept. De prijs is een initiatief van GroenLinks Den Haag en werd jaarlijks uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid en werd dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. De Prael biedt werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, iets waar GroenLinks de brouwerij voor prijst.

Lees meer...

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek – De chaos rondom de Brexit is bekend en zorgt voor veel verwarring. Ook studenten, zowel uit Nederland als uit de andere EU-landen, weten niet exact waar ze aan toe zijn. Vooralsnog is het onduidelijk of zij in de nabije toekomst nog wel kunnen studeren aan een Britse universiteit.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070Den Haag Cultuur/Uitgaan – In Den Haag is het leuk toeven. Er is van alles te doen; kunst, recreatie, musea etc. Uiteraard kunnen we hier heel veel attracties en evenementen opnemen, maar dit keer beperken we ons tot een tiental bezienswaardigheden dat makkelijk is te bereiken op de e-scooters van felyx.

Lees meer...

Het bestuur van Stichting Internationaal Vuurwerkfestival heeft helaas moeten besluiten de 40e editie van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen definitief af te gelasten. Het evenement is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste vrij toegankelijke vuurwerkevenementen van heel Europa. Vanwege deze enorme belangstelling zijn de veiligheidseisen voor het verkrijgen van de vergunning dan ook sterk toegenomen. Al eerder werd bekendgemaakt dat het evenement, waar vorig jaar 400.000 mensen op af kwamen, niet meer in augustus mocht plaatsvinden. Na het schrijven van nieuwe veiligheidsplannen, in samenwerking met gespecialiseerde producenten, is het bestuur er niet uitgekomen met de gemeente. De organisatie kan niet voldoen aan de toenemende strenge veiligheidseisen tot het verkrijgen van de vergunning. Om deze reden is er besloten de 40e editie dit jaar niet door te laten gaan.

Lees meer...

070Den Haag Cultuur - Op donderdag 29 augustus wordt het nieuwe beeld van Tirzo Martha, De dematerialisatie van de vijf geboden in de vijf zintuigen, onthuld in de binnenstad van Den Haag. Het is de meest recente aanwinst voor De Beeldengalerij, de jaarlijks veranderende buitencollectie van 40 beelden, samengesteld door Stroom Den Haag.

Lees meer...

070Den Haag Sport/lifestyle - Zaterdag 14 december vindt de derde editie van de Scheveningen Light Walk plaats. Het leukste wandelevenement in de donkere en gezellige wintermaand. Duizenden sportieve wandelaars trekken de wandelschoenen aan en wandelen 5,5 km (Kids Light Walk), 7,5 km, 12,5 km of 18,5 km door een magisch verlicht Scheveningen. De organisatie verwacht dit jaar zo'n 12.500 deelnemers.

Lees meer...

070 Den Haag Gezondheid Sport - Op zaterdag 14 september springen ongetwijfeld vele Hagenaars en vele andere begunstigden de gracht in in Den Haag.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...