070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Deze toelichting was opgesteld naar aanleiding van eerder in de raad van Wassenaar geuite zorgen over de afspraken met de gemeente Katwijk, het Rijksvastgoedbedrijf en de Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Met de instemming van de Wassenaarse raad hebben alle vier betrokken partijen hun fiat gegeven aan de BA. Daarmee is een belangrijke stap gezet in de herontwikkeling van het voormalige vliegkamp Valkenburg. Eerder zetten de bestuurders van de vier partijen hun handtekening onder het plan voor maximaal 5.000 woningen, een test- en ontwikkelcentrum voor vliegende drones, een groene zone en ruimte voor recreatie. De raad van Katwijk en Provinciale Staten van Zuid-Holland stemden hier eerder dit jaar mee in.

 

Wethouder Kees Wassenaar (Ruimtelijke Ordening) benadrukt het belang van het raadsbesluit: “Dit betekent dat de Groene Zone tussen Wassenaar en Katwijk breder wordt dan in het oorspronkelijke Masterplan. Er komen geen woningen op Wassenaars grondgebied. De testlocatie voor een Unmanned Valley blijft beperkt tot een gebied van 500 x 500 meter. Ook doet het Rijksvastgoedbedrijf investeringen om de kwaliteit van de Groene Zone te verbeteren.”

Nu Wassenaar heeft ingestemd, kunnen de partijen in gezamenlijkheid aan de slag met de ontwikkeling van de plannen voor het gebied tussen Katwijk en Wassenaar. Doordat zij dat met zijn vieren doen, kan dat in optimale vorm, met voldoende ruimte voor wonen, innovatieve bedrijvigheid én groen. Katwijk heeft daarbij de lead in de ontwikkeling van bouwlocatie Valkenburg en werkt hard aan de stedenbouwkundige plannen van de eerste fase aan de noordzijde. Wassenaar heeft het voortouw bij de inrichting van de Groene Zone. Onderdeel daarvan is het aanleggen van een ecologische verbinding tussen Lentevreugd en knooppunt Ommedijk (Maaldrift), als ontbrekende schakel in de grotere ecologische verbinding tussen de Hollandse Duinen en het Groene Hart.

Wethouder Wassenaar benadrukt dat met de bestuurlijke afspraken de basis voor een succesvolle samenwerking weliswaar gelegd is, maar dat er nog een lange weg is te gaan. “Veel onderwerpen moeten nog nader worden uitgezocht. Onder andere op het gebied van verkeer en de exacte ligging van de testlocatie voor Unmanned Valley. Zowel de gemeenteraad als de belanghebbenden in het gebied worden daar nadrukkelijk bij betrokken.”

Ruim één op drie denkt dat een kortere werkdag slecht is voor productiviteit

070 Den Haag Economie - In plaats van dat een smartphone ons werk sneller en gemakkelijker maakt, denkt maar liefst 65% van de leidinggevenden dat het apparaat juist ten koste gaat van de productiviteit. Dit uit blijkt onderzoek van Protime, specialist in Workforce Management, onder ruim 1.000 leidinggevenden bij bedrijven met 26 of meer werknemers.

Lees meer...

070Den Haag Maatschappij/Duurzaamheid - Afgelopen zaterdag droeg JCI ‘s-Gravenhage opnieuw een steentje bij tijdens de World Cleanup Day. Gedurende de middag staken ruim 35 JCI-leden en andere vrijwilligers, waaronder een grote delegatie van Rukun Budi Atama, de handen uit de mouwen en hebben de binnenstad van Den Haag een beetje schoner gemaakt. Deze actie is onderdeel van het wereldwijde initiatief, waarbij op 21 september in ruim 160 landen bedrijven, scholen, sportverenigingen, organisaties en partijen zoals JCI aan de slag gingen om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen.

Lees meer...

070Den Haag Duurzaamheid - In ruil voor je oude krultang, staafmixer, mobieltje of een ander klein elektrisch apparaat krijg je nu bij Kinderboerderijen Op den Dijk, de Woelige Stal, het Waaygat, de Gagelhoeve, het Kakelhof, het Reigershof, Landzigt, de Schildershoeve, de Molenweide, de Herweijerhoeve, 't Beestenspul en de Nijkamphoeve uit Den Haag een Wecycle Recycle memospel cadeau (op=op).

Lees meer...

070DenHaag Maatschappij - Van 4 tot 10 november vindt de veertiende editie van de nationale Week van Respect plaats, een initiatief van de Respect Education Foundation. De stichting is in 2006 opgericht door o.a. Rabbijn Awraham Soetendorp als antwoord op de toenemende spanningen in de samenleving na de moord op Theo van Gogh.

Lees meer...

Activiteiten jongeren Den Haag

Lees meer...

070Den Haag magazine Maatschappij - Samen met de Volksuniversiteit Den Haag heeft Omniversum de krachten gebundeld en presenteren we op donderdag 7 november de film Apollo 11 én een lezing van sterrenkundige Ernst Molenaar. In het kader van 50 jaar maanlanding lanceerde Omniversum afgelopen mei de spectaculaire film Apollo 11: first steps edition. Met origineel beeldmateriaal en geluidsopnames uit 1969 stap je écht terug in de tijd.

Lees meer...

070DenHaag Cultuur - Op woensdag 6 november is het precies 100 jaar geleden dat Hanso Idzerda, vanuit de Beukstraat in Den Haag, de allereersteradio-uitzending ter wereld maakte. Zijn uitvinding om via de ether spraak en muziek uit te kunnen zenden, was het begin van de radio zoals we die nu wereldwijd kennen. Reden voor een feestje!

Lees meer...

Het Grote Kampeeravontuur

Lees meer...

070Den Haag Kunst/Cultuur - Na Die Entführung aus dem Serail, Così fan tutte, Le nozze di Figaro en La clemenza di Tito is Don Giovanni de vijfde Mozart-opera waarmee het Orkest van de Achttiende Eeuw op tournee gaat.

Lees meer...

160.000 bezoekers verwacht van 9 november tot en met 26 januari.

070 Den Haag Evenement - Ook dit jaar tovert Cool Event de Haagse badplaats weer om tot winterparadijs. De 13e editie van het evenement vindt plaats van 9 november 2019 tot en met 26 januari 2020. Het evenement met de iconische schaatsbaan op het Kurhausplein en de bijzondere IJssculpturenexpositie is uitgegroeid tot een must-see waar jong en oud genieten van de winter. 

Lees meer...

070DenHaag Lifestyle - Vanaf september a.s. opent de praktijk voor Life & Health Coaching Terry.nu haar deuren in Den Haag. De praktijk biedt persoonlijke begeleiding, voedings- en afslankadvies, en orthomoleculaire therapie.

Lees meer...

Ludieke actie bij Segbroek College Den Haag

Lees meer...