Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

De voordelen van een vakantie dicht bij huis

Natuurlijk bespaar je op de kosten van een ticket voor het vliegtuig, de bus of de trein en hoef je amper iets aan benzine of diesel te besteden, wat wel anders is als je met het gezin naar Spanje rijdt. Zo’n verre rit met een caravan of een vouwvagen is ook niet te onderschatten: tanken in het buitenland, tolwegen, verzekering tegen pech – er is zo veel om aan te denken! Je moet voor een korte rit uiteraard ook zorgen dat je auto voorbereid is, zoals rekening houden met de maximale belading van je wagen. Daarvoor moet je ook de juiste trekhaak uitkiezen om er zeker van te zijn dat je caravan niet losraakt en je auto niet beschadigd. Dat kan je gemakkelijk online uitzoeken, bijvoorbeeld bij rameder.nl.

Afstand nemen zonder ver weg te gaan

Daarnaast ben je bij een dichtbijvakantie dan wel niet lang onderweg, maar kun je toch even mentaal afstand nemen van je thuis- en werksituatie. Dit terwijl vrienden en familie gewoon lekker kunnen langskomen voor een avondje barbecue of een drankje. Bovendien ga je je eigen omgeving op een andere manier ontdekken en misschien wel meer leren waarderen. Regio Den Haag heeft dan ook heel wat mooie plekjes te bieden.

Maar waar dan?

Heb je zin in zee en strand? Vanaf 30 maart kun je al terecht bij camping Duinhorst, net buiten onze stadsgrenzen in Wassenaar, vlak aan het natuurgebied Duin Horst en Weide waar je prachtig kan wandelen. Zo vergeet je het stadsgevoel volledig. Nog een mooie optie is de camping van Duinrell, eveneens in Wassenaar en het hele jaar door geopend. Daar kan je kiezen voor het natuurkampeerterrein, midden in de duinen. En je hebt het al geraden: een reservering is er altijd inclusief toegang tot het gelijknamige attractiepark. Trek je liever een stukje het binnenland in voor een authentieke ervaring? Hoeve Bouwlust biedt onder meer kamperen in een echte plattelandssetting aan. Dat doen ze met aansluitende activiteiten, zoals het leuke spel boerengolf of een bezoek aan een druivenkwekerij. Een uitje naar de hoeve zal je de drukte van de stad vast en zeker doen vergeten.

Ruim één op drie denkt dat een kortere werkdag slecht is voor productiviteit

070 Den Haag Economie - In plaats van dat een smartphone ons werk sneller en gemakkelijker maakt, denkt maar liefst 65% van de leidinggevenden dat het apparaat juist ten koste gaat van de productiviteit. Dit uit blijkt onderzoek van Protime, specialist in Workforce Management, onder ruim 1.000 leidinggevenden bij bedrijven met 26 of meer werknemers.

Lees meer...

070Den Haag Maatschappij/Duurzaamheid - Afgelopen zaterdag droeg JCI ‘s-Gravenhage opnieuw een steentje bij tijdens de World Cleanup Day. Gedurende de middag staken ruim 35 JCI-leden en andere vrijwilligers, waaronder een grote delegatie van Rukun Budi Atama, de handen uit de mouwen en hebben de binnenstad van Den Haag een beetje schoner gemaakt. Deze actie is onderdeel van het wereldwijde initiatief, waarbij op 21 september in ruim 160 landen bedrijven, scholen, sportverenigingen, organisaties en partijen zoals JCI aan de slag gingen om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen.

Lees meer...

070Den Haag Duurzaamheid - In ruil voor je oude krultang, staafmixer, mobieltje of een ander klein elektrisch apparaat krijg je nu bij Kinderboerderijen Op den Dijk, de Woelige Stal, het Waaygat, de Gagelhoeve, het Kakelhof, het Reigershof, Landzigt, de Schildershoeve, de Molenweide, de Herweijerhoeve, 't Beestenspul en de Nijkamphoeve uit Den Haag een Wecycle Recycle memospel cadeau (op=op).

Lees meer...

070DenHaag Maatschappij - Van 4 tot 10 november vindt de veertiende editie van de nationale Week van Respect plaats, een initiatief van de Respect Education Foundation. De stichting is in 2006 opgericht door o.a. Rabbijn Awraham Soetendorp als antwoord op de toenemende spanningen in de samenleving na de moord op Theo van Gogh.

Lees meer...

Activiteiten jongeren Den Haag

Lees meer...

070Den Haag magazine Maatschappij - Samen met de Volksuniversiteit Den Haag heeft Omniversum de krachten gebundeld en presenteren we op donderdag 7 november de film Apollo 11 én een lezing van sterrenkundige Ernst Molenaar. In het kader van 50 jaar maanlanding lanceerde Omniversum afgelopen mei de spectaculaire film Apollo 11: first steps edition. Met origineel beeldmateriaal en geluidsopnames uit 1969 stap je écht terug in de tijd.

Lees meer...

070DenHaag Cultuur - Op woensdag 6 november is het precies 100 jaar geleden dat Hanso Idzerda, vanuit de Beukstraat in Den Haag, de allereersteradio-uitzending ter wereld maakte. Zijn uitvinding om via de ether spraak en muziek uit te kunnen zenden, was het begin van de radio zoals we die nu wereldwijd kennen. Reden voor een feestje!

Lees meer...

Het Grote Kampeeravontuur

Lees meer...

070Den Haag Kunst/Cultuur - Na Die Entführung aus dem Serail, Così fan tutte, Le nozze di Figaro en La clemenza di Tito is Don Giovanni de vijfde Mozart-opera waarmee het Orkest van de Achttiende Eeuw op tournee gaat.

Lees meer...

160.000 bezoekers verwacht van 9 november tot en met 26 januari.

070 Den Haag Evenement - Ook dit jaar tovert Cool Event de Haagse badplaats weer om tot winterparadijs. De 13e editie van het evenement vindt plaats van 9 november 2019 tot en met 26 januari 2020. Het evenement met de iconische schaatsbaan op het Kurhausplein en de bijzondere IJssculpturenexpositie is uitgegroeid tot een must-see waar jong en oud genieten van de winter. 

Lees meer...

070DenHaag Lifestyle - Vanaf september a.s. opent de praktijk voor Life & Health Coaching Terry.nu haar deuren in Den Haag. De praktijk biedt persoonlijke begeleiding, voedings- en afslankadvies, en orthomoleculaire therapie.

Lees meer...

Ludieke actie bij Segbroek College Den Haag

Lees meer...