Copyright AnnaER PIXABAY

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur; straks trekt de Nederlander dus opnieuw met de caravan naar het zuiden. Maar zo ver hoeft het niet, het kan ook veel dichter bij. Waarom niet een keer op vakantie in eigen regio? We zijn immers een stadsmagazine, dus houden we de Hagenezen graag in eigen buurt. Eerder schreven we al over wintersporten in Den Haag, maar je kan hier het stadsgevoel ook echt inruilen voor een vakantiegevoel.

De voordelen van een vakantie dicht bij huis

Natuurlijk bespaar je op de kosten van een ticket voor het vliegtuig, de bus of de trein en hoef je amper iets aan benzine of diesel te besteden, wat wel anders is als je met het gezin naar Spanje rijdt. Zo’n verre rit met een caravan of een vouwvagen is ook niet te onderschatten: tanken in het buitenland, tolwegen, verzekering tegen pech – er is zo veel om aan te denken! Je moet voor een korte rit uiteraard ook zorgen dat je auto voorbereid is, zoals rekening houden met de maximale belading van je wagen. Daarvoor moet je ook de juiste trekhaak uitkiezen om er zeker van te zijn dat je caravan niet losraakt en je auto niet beschadigd. Dat kan je gemakkelijk online uitzoeken, bijvoorbeeld bij rameder.nl.

Afstand nemen zonder ver weg te gaan

Daarnaast ben je bij een dichtbijvakantie dan wel niet lang onderweg, maar kun je toch even mentaal afstand nemen van je thuis- en werksituatie. Dit terwijl vrienden en familie gewoon lekker kunnen langskomen voor een avondje barbecue of een drankje. Bovendien ga je je eigen omgeving op een andere manier ontdekken en misschien wel meer leren waarderen. Regio Den Haag heeft dan ook heel wat mooie plekjes te bieden.

Maar waar dan?

Heb je zin in zee en strand? Vanaf 30 maart kun je al terecht bij camping Duinhorst, net buiten onze stadsgrenzen in Wassenaar, vlak aan het natuurgebied Duin Horst en Weide waar je prachtig kan wandelen. Zo vergeet je het stadsgevoel volledig. Nog een mooie optie is de camping van Duinrell, eveneens in Wassenaar en het hele jaar door geopend. Daar kan je kiezen voor het natuurkampeerterrein, midden in de duinen. En je hebt het al geraden: een reservering is er altijd inclusief toegang tot het gelijknamige attractiepark. Trek je liever een stukje het binnenland in voor een authentieke ervaring? Hoeve Bouwlust biedt onder meer kamperen in een echte plattelandssetting aan. Dat doen ze met aansluitende activiteiten, zoals het leuke spel boerengolf of een bezoek aan een druivenkwekerij. Een uitje naar de hoeve zal je de drukte van de stad vast en zeker doen vergeten.

Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Brouwerij De Prael heeft dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ in de wacht gesleept. De prijs is een initiatief van GroenLinks Den Haag en werd jaarlijks uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid en werd dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. De Prael biedt werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, iets waar GroenLinks de brouwerij voor prijst.

Lees meer...

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek – De chaos rondom de Brexit is bekend en zorgt voor veel verwarring. Ook studenten, zowel uit Nederland als uit de andere EU-landen, weten niet exact waar ze aan toe zijn. Vooralsnog is het onduidelijk of zij in de nabije toekomst nog wel kunnen studeren aan een Britse universiteit.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070Den Haag Cultuur/Uitgaan – In Den Haag is het leuk toeven. Er is van alles te doen; kunst, recreatie, musea etc. Uiteraard kunnen we hier heel veel attracties en evenementen opnemen, maar dit keer beperken we ons tot een tiental bezienswaardigheden dat makkelijk is te bereiken op de e-scooters van felyx.

Lees meer...

Het bestuur van Stichting Internationaal Vuurwerkfestival heeft helaas moeten besluiten de 40e editie van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen definitief af te gelasten. Het evenement is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste vrij toegankelijke vuurwerkevenementen van heel Europa. Vanwege deze enorme belangstelling zijn de veiligheidseisen voor het verkrijgen van de vergunning dan ook sterk toegenomen. Al eerder werd bekendgemaakt dat het evenement, waar vorig jaar 400.000 mensen op af kwamen, niet meer in augustus mocht plaatsvinden. Na het schrijven van nieuwe veiligheidsplannen, in samenwerking met gespecialiseerde producenten, is het bestuur er niet uitgekomen met de gemeente. De organisatie kan niet voldoen aan de toenemende strenge veiligheidseisen tot het verkrijgen van de vergunning. Om deze reden is er besloten de 40e editie dit jaar niet door te laten gaan.

Lees meer...

070Den Haag Cultuur - Op donderdag 29 augustus wordt het nieuwe beeld van Tirzo Martha, De dematerialisatie van de vijf geboden in de vijf zintuigen, onthuld in de binnenstad van Den Haag. Het is de meest recente aanwinst voor De Beeldengalerij, de jaarlijks veranderende buitencollectie van 40 beelden, samengesteld door Stroom Den Haag.

Lees meer...

070Den Haag Sport/lifestyle - Zaterdag 14 december vindt de derde editie van de Scheveningen Light Walk plaats. Het leukste wandelevenement in de donkere en gezellige wintermaand. Duizenden sportieve wandelaars trekken de wandelschoenen aan en wandelen 5,5 km (Kids Light Walk), 7,5 km, 12,5 km of 18,5 km door een magisch verlicht Scheveningen. De organisatie verwacht dit jaar zo'n 12.500 deelnemers.

Lees meer...

070 Den Haag Gezondheid Sport - Op zaterdag 14 september springen ongetwijfeld vele Hagenaars en vele andere begunstigden de gracht in in Den Haag.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...