070 Den Haag Maatschappij - Menig automobilist ergert zich aan de soms overmatige aanwezigheid van verkeersdrempels, in vrijwel iedere gemeente, zo ook in Den Haag. Oude straatjes kennen praktisch om de 30 meter een verkeersdrempel.

Vanzelfsprekend is dat niet voor niets en natuurlijk draagt dit bij aan de verkeersveiligheid, hoewel sommige verkeersdrempels soms een te steile helling lijken te hebben. Let daarom goed op bij het passeren van dergelijke verkeersdrempels, want (sportieve) auto's die laag op de weg gelegen zijn kunnen al snel beschadigd raken, zelfs bij het passeren met lage snelheid. Hoe ga je om met dergelijke situaties?

Verkeersdrempels, ja, mits..

Verkeersdrempels zijn er voor ieders veiligheid, we zijn immers allemaal verkeerdeelnemers. Soms zijn we automobilist, maar ook voetganger, of fietser en scooterrijder. Om nog maar niet te spreken over onze kinderen, ook zij moeten zich zo veilig mogelijk door het verkeer kunnen begeven. Het is een groot goed dat er dus verkeersdrempels aanwezig zijn, dat voorop gesteld. Ze zijn dan ook onmisbaar voor bijvoorbeeld wegwerkers, voetgangers, fietsers of voor het veiligstellen van bekabeling over de weg.

Maar wat als er verkeersdrempels aanwezig zijn die voor teveel schade aan auto's zorgen? Je kent ze wel, verkeersdrempels waar de krassen en beschadigingen van auto's op ingekerfd staan. Bewoners die bekend zijn met 'de gevreesde drempel' (het is soms maar één specifiek exemplaar uit een reeks verkeersdrempels in een straat), weten wat ze te doen staan. Zorgvuldig wordt stapvoets de drempel gepasseerd - wat helaas niet geldt voor aldaar onbekende automobilisten. Dagelijks zijn er dan ook wel de schampingen te horen, van de autobodem en/of uitlaat die de betreffende verkeersdrempel heeft geraakt. Weer een, denk je als bewoner bij jezelf. Zelfs bij het schampen van de uitlaat over een harde betonnen verkeersdrempel, kan de uitlaat al serieuze schade hebben opgelopen en zelfs afbreken. Dergelijke schadegevallen lopen in de honderden euro's.

Klagen bij de gemeente kan de oplossing zijn

Ervaar jijzelf dergelijk overlast van specifieke verkeersdrempels bij jou in de buurt? Je kunt natuurlijk de telefoon oppakken en de gemeente hierover benaderen, maar handiger is het om eens met je buren een praatje te maken hierover. Je zult vast niet de enige zijn bij wie de drempel een doorn in het oog is. Zorg dat je met z'n allen klaagt bij de gemeente. Des te meer klachten het binnenstroomt bij de gemeente, des te sneller de kwestie doorgaans wordt aangepakt. En klagen helpt soms echt wanneer het gaat om te steile/hoge verkeersdrempels die voor schade aan auto's zorgen. Zo haalt de gemeente een drempel wel eens weg en zorgt voor een verlaagd vervangend exemplaar.

Niet alleen jij hebt last van de drempel, maar ook onbekenden, of zelfs familie en vrienden die bij je op bezoek komen. Het zou dan wel heel wrang zijn indien een van je naasten ineens echt autoschade heeft opgelopen tijdens een bezoek aan jouw straat! Dus klagen over verkeersdrempels bij de gemeente? Gewoon doen!

Politiek & Maatschappij

Geen feed gevonden

Beheerders gezocht banner

Greenchoice

Mediamarkt

Advertentie