070 Den Haag Politiek & Maatschappij – Een coronadorp voor zieke mensen op een leeg  parkeerterrein van het Car Jeans Stadion voor zieke dak- en thuislozen gaat wel héél erg ver.

Het moet toch wel een vreemd raadslid zijn die dit in zijn/haar hoofd heeft gehaald. Het is dan ook niet voor niets dat raadslid Fatima Faïd verbijsterd is en het college heeft bestookt met heel veel vragen naar aanleiding van dit toch wel bijzonder vreemde voorstel. Fatima Faïd wil onder andere weten hoe het college er bij komt dat een 'leeg parkeerterrein een leefbare situatie voor zieke mensen is?’

Ook de Haagse straatdokters zijn verbouwereerd toen ook zij kennis namen van de bouw van deze locatie. Al weken bespreken zij met het college en met de GGD  over een potentiële oplossing voor zieke dak- en thuislozen. Schrijnend is dan ook dat zij plotseling worden geconfronteerd met het ‘coronadorp’ nabij het voetbalstadion. Hoe verzin je dit!!!

“Allereerst is het voor ons praktisch onmogelijk om daar te komen. Ik kan daar dus geen zorg verlenen”, aldus een van de straatdokters. In haar vragen aan het college meldt Fatima Faid dan ook grote vraagtekens te hebben over hoe en waar precies de medische zorg voor deze groep bewoners georganiseerd is. “Nog afgezien van het feit dat het coronadorp nog in aanbouw is en dat nog wel enkele weken zou kunnen duren”, stelt het raadslid.
 

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

18 mei 2021

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Greenchoice

Mediamarkt

Advertentie