Van links naar rechts Esther Blom, Alfred van Weperen, wethouder Karsten Klein, Dennis Weening, Tessa van Oosten, Jeanne van Peet en Rob Vis.

070 Den Haag - De 5 winnaars van de titel 'Haagse Held van het jaar' zijn bekend. De favoriete vrijwilligers zijn via het internet gekozen. Presentator Dennis Weening overhandigde ze op 10 december een bijzonder beeld.

Vrijwilligersorganisaties konden kandidaten voor de titel 'Haagse Held' nomineren. Uit alle kandidaten werden er uiteindelijk 15 gekozen die meededen in de verkiezing op internet. Heel Den Haag kon hierbij stemmen op zijn favoriet.

De Haagse Helden in 5 categorieën

Er waren 5 categorieën. Iedere categorie leverde 1 winnaar op. De volgende personen mogen zich een jaar lang 'Haagse Held van het jaar' noemen:

  • Rob Vis (SVV Scheveningen) in de categorie Sport
  • Alfred van Weperen (Theater de Nieuwe Regentes) in de categorie Cultuur
  • Esther Blom (Stichting Sintvoorieder1) in de categorie Zorg en welzijn
  • Tessa van Oosten (Scouting Satoko Kitahara) in de categorie Onderwijs en jeugd
  • Jeanne van Peet (Stichting Philadelphia Zorg) in de categorie Buurt en omgeving.

Alle winnaars kregen een bijzonder beeld, ontworpen door Zinderin Kunst, een kunstwerkplaats in het centrum van Den Haag voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook kregen de winnaars 2 overnachtingen aangeboden in een Ibis-hotel naar keuze in de Benelux. 

Vrijwilligerswerk in Den Haag

Vrijwilligerswerk is belangrijk voor de stad: 1 op de 4 Hagenaars zet zich zo belangeloos in voor anderen. Dat zijn er in totaal zo'n 135.000. Met de titel 'Haagse Held' benadrukt de gemeente het belang van hun werk dat vaak vanuit de achtergrond gedaan wordt. Met deze titel zet de gemeente het werk graag eens vooraan in de belangstelling.

Meer informatie

Meer over de prijsuitreiking leest u op: www.denhaagdoet.nl.

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

23 oktober 2021

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Coolblue

One.com

Advertentie