070Den Haag Maatschappij/Duurzaamheid - Afgelopen zaterdag droeg JCI ‘s-Gravenhage opnieuw een steentje bij tijdens de World Cleanup Day. Gedurende de middag staken ruim 35 JCI-leden en andere vrijwilligers, waaronder een grote delegatie van Rukun Budi Atama, de handen uit de mouwen en hebben de binnenstad van Den Haag een beetje schoner gemaakt. Deze actie is onderdeel van het wereldwijde initiatief, waarbij op 21 september in ruim 160 landen bedrijven, scholen, sportverenigingen, organisaties en partijen zoals JCI aan de slag gingen om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen.

Peuken, peuken en nog eens peuken!
De dag was een groot succes. Een zeer diverse groep, met mensen van verschillende leeftijden en achtergronden ging samen aan de slag om de stad zwerfaval vrij te maken. “In groepjes trokken we door het centrum. En raapten al het afval op dat we tegenkwamen. Dat was een stuk meer dan ik in eerste instantie had verwacht. Wat vooral opvalt is dat er overal sigarettenpeuken liggen.” Aldus Lotte Nijkamp, lid van JCI ’s-Gravenhage en deelnemer aan deze actie.
“Naast dat we Den Haag een beetje schoner hebben gemaakt, waren we ook behoorlijk zichtbaar. Hiermee hebben we hopelijk ook voor bewustwording bij het winkelend publiek en de toeristen gezorgd. Af en toe kregen we een ‘thumbs up’ of raapte iemand anders ook wat afval op en kwam dat bij ons brengen. Erg leuk om te zien dat de actie zo wordt gewaardeerd en dat we zo op een hele concrete manier een bijdrage kunnen leveren aan het afval probleem”.

Groene golf van schoonmaakacties
World Cleanup Day is een wereldwijd initiatief waarbij er een groene golf van opruimacties over de wereld trekt. Dit jaar kwamen er op 21 september vrijwilligers in 160 landen samen om de wereld van afval te ontdoen. In Nederland wordt World Cleanup Day door de Plastic Soup Foundation georganiseerd. JCI Nederland heeft zich enkele jaren geleden aan dit initiatief verbonden. Ook dit jaar werden er in meerdere steden door JCI opruimacties georganiseerd. De actie in Den Haag is er hier één van.

Berish Desa
World Cleanup Day Den Haag is georganiseerd door de leden van JCI ’s-Gravenhage. Onder de deelnemers bevond zich een grote delegatie van Stichting Rukun Budi Utama, een stichting die de belangen van Nederlanders met een Surinaamse of Javaanse achtergrond in Den Haag behartigt. Zij sloten zich aan bij World Cleanup Day als onderdeel van de Indonesische traditie Berish Desa. Deze traditie bestaat uit drie onderdelen: samen je huis en de straat schoonmaken, een rituele gezamenlijke maaltijd en een wajangvoorstelling.
 
Over JCI ‘s-Gravenhage
JCI ’s-Gravenhage is een enthousiaste groep ondernemende mensen (tot en met 40 jaar) die met beide benen in de maatschappij staan. We motiveren, prikkelen en enthousiasmeren elkaar om onszelf en onze omgeving beter te maken. Samen organiseren we met veel plezier, verrassende projecten met een positieve impact voor Den Haag. Wij zijn onderdeel van het wereldwijde netwerk van Junior Chamber International (JCI) en één van de lokale verenigingen, die wij Kamers noemen, van JCI Nederland.

070 Den Haag Economie & Duurzaamheid - Door de coronacrisis verandert de economie aanzienlijk. Dat geldt natuurlijk voor heel Nederland.

Lees meer...

070 Den Haag Economie & Duurzaamheid - Hoera, we mogen weer met 100 mensen bij elkaar komen. Oké, nú nog niet maar wel vanaf 1 juli, de dag waarop dit vanuit de Rijksoverheid weer is toegestaan,

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Parkeerruimte is ook in de Hofstad een schaars goed. De straten van Laak, het Zeeheldenkwartier en het centrum staan vol met auto’s. Toch bezit lang niet elke Hagenaar of Hagenees over eigen vervoer.

Lees meer...

Medewerker gemeente Den Haag beschuldigd van fraude voor € 2 miljoen

Lees meer...

Stadsdeel Scheveningen stelt wijkbudget beschikbaar voor aanpak van de wijk

Lees meer...

070 Scheveningen Maatschappij & Sport – Vanuit de Oude Kerk in Scheveningen wordt op  zaterdagavond 30 mei a.s om 21.00 uur een livestreamconcert gehouden als eerbetoon aan de 5 bijzonder ervaren maar desalniettemin toch overleden surfers Joost, Sander, Matthijs, Pim en Max, vijf sportieve mannen met lifeguard-skills met een enorme passie voor de zee en het strand en die omkwamen in de zee waar ze juist zo veel hielden. De avond staat in het teken van ‘De Zee’.

Lees meer...

070 Den Haag Kunst & Cultuur – Hoe heerlijk, eindelijk weer een concert in coronatijd! Het Zuiderparktheater is op zondag 9 augustus a.s. het toneel van een aantal zomerse musicalconcerten.

Lees meer...

070 Den Haag Kunst & Cultuur – Hoe heerlijk, eindelijk weer een concert in coronatijd! Het Zuiderparktheater is op zondag 9 augustus a.s. het toneel van een aantal zomerse musicalconcerten.

Lees meer...

070 Den Haag Cultuur & Uitgaan - De zo lang gemiste piratenzender Hofstad radio heeft nieuw leven ingeblazen gekregen en is weer volop in de lucht.

Lees meer...

Haarvisie biedt videohulp bij haarproblemen…
070 Rijswijk Lifestyle en Gezondheid - Zolang kappers gesloten zijn biedt de Zuid-Hollandse kapsalon Haarvisie (Rijswijk) biedt vanaf vandaag videohulp op afstand bij haarproblemen. Dit doen zij met een uitgebreid video-aanbod met tips, trics en adviezen voor het haar.

Lees meer...

Video-triage biedt patiënten direct juiste spoedhulp nu veel reguliere tandartspraktijken dicht zijn
070 Den Haag Lifestyle & Gezondheid - Tandheelkundige spoedhulpkliniek Dental365 in Den Haag start vanaf vandaag met een online tandheelkundig consult met een tandarts waarin via een online live video wordt bepaald of de patiënt direct spoedeisende hulp nodig heeft.

Lees meer...

070 Rijswijk Sport - Roos Bertsch (2 jaar) en Ismael El Kaddouri (2 jaar) uit Rijswijk zijn de eerste Zuid-Hollandse ambassadeurs van het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes geworden.

Lees meer...

Budgetenergie

Nieuws uit 070

Zorgdirect
Bereken je premie | ZorgDirect