NLMagazine Kunst & Cultuur - Donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 maart, 20.00 uur presenteert NDT 2 Souls Made Apparent. De livestreams bestaan uit 27’52” van Jiří Kylián en een wereldpremière van Marco Goecke. De voorstellingen vanuit het Haagse Zuiderstrandtheater zijn exclusief te volgen op ndt.nl. De ticketprijs is vijftien euro.

Na de veel bekeken en enthousiast gerecenseerde livestreams van Endlessly Free (NDT 1), Dare to Say (NDT 2), I wonder where the dreams I don’t remember go (NDT 1) en Shadow’s Whispers (NDT 1) presenteert Nederlands Dans Theater in maart de livestreams van Souls Made Apparent door NDT 2Het programma brengt twee van de technisch en theatraal meest uitdagende NDT-makers samen. Naast een wereldpremière van associate choreographer Marco Goecke presenteren de jonge dansers van NDT 2 het werk 27’52” van meesterchoreograaf Jiří Kylián.

27’52” (2002, foto’s boven) neemt je mee in een spel van zoeken en gezocht worden, vasthouden en vastgehouden worden, trekken en duwen. Een spel waarin de danser uiteindelijk het podium alleen moet verlaten. De titel refereert zowel aan de lengte van het werk, 27 minuten en 52 seconden, als aan de geboortedatum van het NDT-icoon aan wie het werk is opgedragen, Gerald Tibbs (20-07-1952).

Marco Goecke is met zijn eigenaardige, unieke bewegingstaal een van ’s werelds meest gevraagde choreografen. Voor NDT maakte de associate choreographer eerder veelgeprezen en bekroonde werken zoals 

 samen met Crystal Pite, Paul Lightfoot en Sol León. Voor Souls Made Apparent creëert Goecke een nieuw werk.

Bron: ThePublicityCompany.com

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

18 mei 2021

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

D Reizen

Center Parcs

Advertentie