070 Den Haag Cultuur & Uitgaan - Escape Rooms zijn hot! Alleen Nederland telt inmiddels al 1000 Escape Rooms en die moeten creatief zijn om de klanten, ook al zitten ze thuis, te blijven entertainen. Er is nog steeds veel vraag naar escape room-achtige belevingen en de puzzelaars zitten te popelen om weer te mogen spelen.

Bij Amaze Escape Events in Den Haag zijn de kamers aangepast zodat ze via een live video link kunnen worden gespeeld. Op deze manier kun je nog steeds op vrijdagmiddag wat leuks doen met vrienden of collega’s, zonder dat je het huis uit hoeft. Niet alleen Amaze Escape biedt de live video Escape rooms aan, ook elders in de wereld wordt de trend opgepakt. Altijd al die ene escape room in Amerika willen spelen? Dit is je kans!

Wat is een Live Video Escape Room?
Het is geen online spelletje! Een Live Video Escape Room is een nieuwe manier om een Escape Room met je vrienden te beleven vanuit het comfort en de veiligheid van je eigen huis. Het is een uitbreiding van de traditionele escape room met een gastheer die als acteur in een rol duikt die aansluit bij het thema van de kamer.

Via een live video stream “bestuur” jij de persoon met camera en leidt hem rond in de kamer. De persoon volgt je instructies en aanwijzingen op, zodat jij de verbanden en puzzels kunt oplossen en het mysterie kunt ontrafelen. Met de daarbij horende special effects en storytelling van de kamer.

 

Hoe werkt een Live Video Escape Room
Je boekt de kamer naar keuze van tevoren en je ontvangt een link waarmee je in kunt loggen op de videochat. Zorg dat je op tijd klaar zit achter je pc, laptop of telefoon en wacht tot de acteur de livestream start. Vervolgens krijg je 60 minuten de tijd om de puzzels en raadsels op te lossen. 

Live escape rooms stellen je in staat om overal ter wereld een escaperoom te kunnen spelen vanuit je woonkamer. Hierdoor kun je dus ook makkelijk een kamer in het buitenland proberen zonder dat je hier naartoe hoeft te reizen.

Voor wie is een Live Video Escape Room
Een escape room is en blijft een leuke teambuildingsactiviteit. Social distance betekent niet dat je geen leuke dingen kunt ondernemen met vrienden, familie of collega’s. Verzamel een team en start de video stream vanuit je huiskamer. Wellicht heb je een vriend of collega in het buitenland die nu ook kan mee doen.

Hoeveel mensen kunnen er tegelijk spelen?
Er kunnen veel mensen deelnemen aan een videochat, maar met te veel spelers zou het best wel een beetje hectisch kunnen worden. Een team grootte van 2-5 is ideaal.

Meer informatie
Reservering van de kamers via https://amaze-escape.com/live-video-escape-room/

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

19 september 2020

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

D Reizen

Center Parcs

Advertentie