070Den Haag Cultuur/Uitgaan – In Den Haag is het leuk toeven. Er is van alles te doen; kunst, recreatie, musea etc. Uiteraard kunnen we hier heel veel attracties en evenementen opnemen, maar dit keer beperken we ons tot een tiental bezienswaardigheden dat makkelijk is te bereiken op de e-scooters van felyx.

1. Zin in een dagje cultuur?
Niet één, niet twee maar drie prachtige musea liggen binnen handbereik met de e-scooters van felyx. Museum Voorlinden, het Mauritshuis en GEM, Museum voor Actuele Kunst kan je allemaal in één dag bezoeken. Hierna heeft je felyx nog genoeg energie over om je naar je favoriete restaurant te rijden waar je heerlijk napraat over alle opgedane inspiratie, zie tip nummer 7.

2. Lekker naar het strand, maar geen zin om te plakken in een overvolle tram?
Een van de grootste voordelen van de stad Den Haag is dat je dicht bij het strand bent. Een klein stukje rijden en je hoort boven de stille felyx e-scooter de golven al breken op het strand. En als je met het zonnetje in je gezicht op het strand zit, weet je dat je door de e-scooter te gebruiken zo lang kan blijven als je wil. Je kunt je felyx parkeren in het speciale parkeervak bij het Zwarte Pad.

3. Niet voor niks de Hofstad
Wist je dat Den Haag in 1892 maar liefst 700 hofjes telde, en dit terwijl er maar 9.500 woningen waren?! Tegenwoordig zijn het er niet zoveel meer maar met ongeveer 115 hofjes kan je op de e-scooter nog heerlijk genieten van deze unieke binnenplaatsen. Sommige van deze hofjes bestaan al sinds de 13e eeuw! Hoeveel hofjes weet jij te bezoeken op één dag?

4. De Paleistuin ‘the palace-to-be’
De plek waar je jezelf even als royalty waant, heerlijk struinen door de prachtig bijgehouden bloemperken en picknicken in het vers gemaaide gras. De felyx e-scooter parkeer je gewoon voor het park die van zonsopgang tot -ondergang geopend is! Is de Paleistuin gesloten… dan zijn er zeer belangrijke mensen te gast in het Paleis. Kan jij ze spotten?

5. Paard
Als de Paleistuin langzaam aan zijn hekken sluit opent poppodium Paard haar deuren. Pak je e-scooter en rijd naar dit stukje Nederlandse muziek geschiedenis. Al bijna 50 jaar is het Paard een begrip in Den Haag, hier hebben alle grote wel een keer gespeeld waaronder U2 en Prince. Klets gezellig bij in café Paard voordat je dansend op je favoriete muziek de nacht tegemoet gaat. Bekijk hier de programmering en vind de speeldag van je favoriete artiest.

6. Karten of gamen, waarom niet allebei?
Zin in een beetje actie? Pak met je vrienden de e-scooter en zoef naar de kartbaan voor een aantal rondes vol adrenaline. Ben je daarna nog niet uitgeraasd, dan ga je door op de felyx naar de arcadehal waar je nog een aantal rondes virtueel kan racen. Blijf wel voorzichtig rijden als je je in het verkeer begeeft!

7. Nagenieten bij Rooftop Bar Bleyenberg
Na een dag in de Hofstad is het tijd om te ontspannen op een sfeervolle locatie. De Rooftop Bar Bleyenberg is met zijn insta-waardige aankleding en uitzicht over de stad de perfecte plek hiervoor. Je kan hier genieten van een heerlijk diner met bijpassende drankjes en er worden elke vrijdag- en zaterdagnacht dansfeesten georganiseerd, ideaal om je weekend mee af te trappen. Let wel op! Als je de lekkere cocktails niet kan weerstaan, meld je de felyx e-scooter af in de app en pak je een taxi naar huis.

8. De Haagse Toren
Geeft de rooftopbar je net niet het uitzicht waar je naar op zoek was, beklim dan de Haagse Toren van de Grote Kerk. Boek een rondleiding en leer binnen een uur alles over de geschiedenis van dit imposante 15e-eeuwse monument. Na het vergaren van al deze kennis word je beloond met een prachtig uitzicht over Den Haag, Scheveningen en Kijkduin. Vanaf deze plek kun je gelijk jouw route naar de volgende spot bepalen.

9. Spot jij alle Street Art?
Ben jij een kunstliefhebber maar zijn musea niet aan jou besteed? Op deze map kun je alle street-art in Den Haag terugvinden. Tussen 2009 en 2015 zijn er talloze street-art werken gemaakt die de stad nu (ver)sieren. Zoek het punt waar je wilt beginnen en er zal vast een e-scooter in de buurt staan, vanaf hier toer je dan langs alle mooie kunst die de straten van Den Haag rijk zijn.

10. Heb jij al een foto van het Vredespaleis?
Het meest gefotografeerde gebouw van Den Haag: het Vredespaleis. In dit prachtige gebouw huist het Internationaal Gerechtshof, het enige gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties buiten New York. Wist je dat het Vredespaleis al sinds 1913 in gebruik is? Toef erheen op de felyx scooter en leer nog veel meer over de geschiedenis van dit gebouw tijdens één van de tours.

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

13 juli 2020

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

D Reizen

Center Parcs

Advertentie