070 Den Haag Cultuur - Op zaterdag 21 oktober zetten musea en andere culturele instellingen de stad weer even op zijn kop tijdens de Haagse Museumnacht. Met het thema ‘Freak Like Me’ doet de Museumnacht dit jaar aan een gezonde dosis zelfspot. Bezoekers kunnen tot in de late uurtjes genieten van uiteenlopende optredens, maffe workshops en ander freaky vertier.

Voor de opening van De Museumnacht 2017 zal de Foyer van de Tweede Kamer door Poetry Circle Nowhere worden omgedoopt tot Babs’ Woordsalon. Pink Oculus, Fresku, en Cesar Majorana gaan los op het thema in een spectaculaire, muzikale en poëtische jamsessie die je zeker niet wil missen!

 

Programma Museumnacht Den Haag 2017

De Museumnacht nodigt bezoekers dit jaar uit met het thema ‘Freak Like Me’ de eigenaardigheden van jezelf en je medemens te omarmen. In het Haags Historisch Museum bezoek je de Haagse Kermis en vertellen waarzegsters je meer over de toekomst. In het Nutshuis dwaal je door een oneindig laboratorium, breng je een bezoek aan het ‘Geneeskundig gesticht voor minderjarige idioten’ en laat je je bijspijkeren over de geschiedenis van het abnormaal zijn. Durfhalzen gaan bij 1646 voor een echte ‘No Choice Tattoo’; een geïmproviseerde tatoeage van kunstenaar Dennis Tyfus. In het Mauritshuis zie je tussen de naakten aan de muur de bijzondere voorstelling D No Body #5 met naakte dansers. Rapper Massih Hutak en kanunspeler Shaza Manla dagen je met een humoristische voorstelling in het Humanity House uit je eigen vooroordelen onder de loep te nemen. Het Gemeentemuseum is voor één nacht het decor voor de leukste artiesten van het rondreizende theaterfestival De Parade. Je geniet er van de bekende Parade artiesten, zoals de Levende Jukebox, Dj An de groentevrouw (bekend als mevrouw ten Kate), Club Leaks en dans keihard de nacht tegemoet in de Silent disco.

Tickets

Met één ticket kun je alle deelnemende instellingen bezoeken, maak je gebruik van de Museumnachtbussen en sluit je de avond af bij de Afterparty in Het Paard. Wil je ook naar de officiële opening in de Tweede Kamer? Koop dan een VIP-ticket. Tickets zijn de online te koop en bij de VVV, Paagman en Van Stockum en diverse musea voor € 16,50,- en VIP tickets € 19,00. Ga naar www.museumnachtdenhaag.nl voor meer informatie.

De Haagse Museumnacht

Na Amsterdam en Rotterdam kent Den Haag sinds 2010 zijn eigen Museumnacht. Ieder jaar openen tientallen Haagse culturele instellingen hun deuren van 20.00-01.00 uur met een speciaal programma van zang, dans, poëzie, performance en natuurlijk kunst.

Ruim één op drie denkt dat een kortere werkdag slecht is voor productiviteit

070 Den Haag Economie - In plaats van dat een smartphone ons werk sneller en gemakkelijker maakt, denkt maar liefst 65% van de leidinggevenden dat het apparaat juist ten koste gaat van de productiviteit. Dit uit blijkt onderzoek van Protime, specialist in Workforce Management, onder ruim 1.000 leidinggevenden bij bedrijven met 26 of meer werknemers.

Lees meer...

070Den Haag Maatschappij/Duurzaamheid - Afgelopen zaterdag droeg JCI ‘s-Gravenhage opnieuw een steentje bij tijdens de World Cleanup Day. Gedurende de middag staken ruim 35 JCI-leden en andere vrijwilligers, waaronder een grote delegatie van Rukun Budi Atama, de handen uit de mouwen en hebben de binnenstad van Den Haag een beetje schoner gemaakt. Deze actie is onderdeel van het wereldwijde initiatief, waarbij op 21 september in ruim 160 landen bedrijven, scholen, sportverenigingen, organisaties en partijen zoals JCI aan de slag gingen om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen.

Lees meer...

070Den Haag Duurzaamheid - In ruil voor je oude krultang, staafmixer, mobieltje of een ander klein elektrisch apparaat krijg je nu bij Kinderboerderijen Op den Dijk, de Woelige Stal, het Waaygat, de Gagelhoeve, het Kakelhof, het Reigershof, Landzigt, de Schildershoeve, de Molenweide, de Herweijerhoeve, 't Beestenspul en de Nijkamphoeve uit Den Haag een Wecycle Recycle memospel cadeau (op=op).

Lees meer...

070DenHaag Maatschappij - Van 4 tot 10 november vindt de veertiende editie van de nationale Week van Respect plaats, een initiatief van de Respect Education Foundation. De stichting is in 2006 opgericht door o.a. Rabbijn Awraham Soetendorp als antwoord op de toenemende spanningen in de samenleving na de moord op Theo van Gogh.

Lees meer...

Activiteiten jongeren Den Haag

Lees meer...

070Den Haag magazine Maatschappij - Samen met de Volksuniversiteit Den Haag heeft Omniversum de krachten gebundeld en presenteren we op donderdag 7 november de film Apollo 11 én een lezing van sterrenkundige Ernst Molenaar. In het kader van 50 jaar maanlanding lanceerde Omniversum afgelopen mei de spectaculaire film Apollo 11: first steps edition. Met origineel beeldmateriaal en geluidsopnames uit 1969 stap je écht terug in de tijd.

Lees meer...

070DenHaag Cultuur - Op woensdag 6 november is het precies 100 jaar geleden dat Hanso Idzerda, vanuit de Beukstraat in Den Haag, de allereersteradio-uitzending ter wereld maakte. Zijn uitvinding om via de ether spraak en muziek uit te kunnen zenden, was het begin van de radio zoals we die nu wereldwijd kennen. Reden voor een feestje!

Lees meer...

Het Grote Kampeeravontuur

Lees meer...

070Den Haag Kunst/Cultuur - Na Die Entführung aus dem Serail, Così fan tutte, Le nozze di Figaro en La clemenza di Tito is Don Giovanni de vijfde Mozart-opera waarmee het Orkest van de Achttiende Eeuw op tournee gaat.

Lees meer...

160.000 bezoekers verwacht van 9 november tot en met 26 januari.

070 Den Haag Evenement - Ook dit jaar tovert Cool Event de Haagse badplaats weer om tot winterparadijs. De 13e editie van het evenement vindt plaats van 9 november 2019 tot en met 26 januari 2020. Het evenement met de iconische schaatsbaan op het Kurhausplein en de bijzondere IJssculpturenexpositie is uitgegroeid tot een must-see waar jong en oud genieten van de winter. 

Lees meer...

070DenHaag Lifestyle - Vanaf september a.s. opent de praktijk voor Life & Health Coaching Terry.nu haar deuren in Den Haag. De praktijk biedt persoonlijke begeleiding, voedings- en afslankadvies, en orthomoleculaire therapie.

Lees meer...

Ludieke actie bij Segbroek College Den Haag

Lees meer...