070 Den Haag Cultuur - Op zaterdag 21 oktober zetten musea en andere culturele instellingen de stad weer even op zijn kop tijdens de Haagse Museumnacht. Met het thema ‘Freak Like Me’ doet de Museumnacht dit jaar aan een gezonde dosis zelfspot. Bezoekers kunnen tot in de late uurtjes genieten van uiteenlopende optredens, maffe workshops en ander freaky vertier.

Voor de opening van De Museumnacht 2017 zal de Foyer van de Tweede Kamer door Poetry Circle Nowhere worden omgedoopt tot Babs’ Woordsalon. Pink Oculus, Fresku, en Cesar Majorana gaan los op het thema in een spectaculaire, muzikale en poëtische jamsessie die je zeker niet wil missen!

 

Programma Museumnacht Den Haag 2017

De Museumnacht nodigt bezoekers dit jaar uit met het thema ‘Freak Like Me’ de eigenaardigheden van jezelf en je medemens te omarmen. In het Haags Historisch Museum bezoek je de Haagse Kermis en vertellen waarzegsters je meer over de toekomst. In het Nutshuis dwaal je door een oneindig laboratorium, breng je een bezoek aan het ‘Geneeskundig gesticht voor minderjarige idioten’ en laat je je bijspijkeren over de geschiedenis van het abnormaal zijn. Durfhalzen gaan bij 1646 voor een echte ‘No Choice Tattoo’; een geïmproviseerde tatoeage van kunstenaar Dennis Tyfus. In het Mauritshuis zie je tussen de naakten aan de muur de bijzondere voorstelling D No Body #5 met naakte dansers. Rapper Massih Hutak en kanunspeler Shaza Manla dagen je met een humoristische voorstelling in het Humanity House uit je eigen vooroordelen onder de loep te nemen. Het Gemeentemuseum is voor één nacht het decor voor de leukste artiesten van het rondreizende theaterfestival De Parade. Je geniet er van de bekende Parade artiesten, zoals de Levende Jukebox, Dj An de groentevrouw (bekend als mevrouw ten Kate), Club Leaks en dans keihard de nacht tegemoet in de Silent disco.

Tickets

Met één ticket kun je alle deelnemende instellingen bezoeken, maak je gebruik van de Museumnachtbussen en sluit je de avond af bij de Afterparty in Het Paard. Wil je ook naar de officiële opening in de Tweede Kamer? Koop dan een VIP-ticket. Tickets zijn de online te koop en bij de VVV, Paagman en Van Stockum en diverse musea voor € 16,50,- en VIP tickets € 19,00. Ga naar www.museumnachtdenhaag.nl voor meer informatie.

De Haagse Museumnacht

Na Amsterdam en Rotterdam kent Den Haag sinds 2010 zijn eigen Museumnacht. Ieder jaar openen tientallen Haagse culturele instellingen hun deuren van 20.00-01.00 uur met een speciaal programma van zang, dans, poëzie, performance en natuurlijk kunst.

Bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY

070 Den Haag Duurzaamheid - Onze stad hoort bij de wereldtop inzake klimaat, dat blijkt uit een rapport van de non-profit CDP. Daar wordt de hofstad bij de ‘A List Cities’ geplaatst. Iets waar we best trots op mogen zijn, want van de 600 deelnemende steden halen slechts 7 procent de A-score.

Lees meer...

070 Den Haag Economie - Brouwerij De Prael heeft dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ in de wacht gesleept. De prijs is een initiatief van GroenLinks Den Haag en werd jaarlijks uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid en werd dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. De Prael biedt werkgelegenheid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, iets waar GroenLinks de brouwerij voor prijst.

Lees meer...

070 Wassenaar Economie - De gemeenteraad van Wassenaar heeft op dinsdag 26 maart na lang wikken en wegen in grote meerderheid ingestemd met de ‘Bestuurlijke afspraken Unmanned Valley Valkenburg’ (BA) en de bijbehorende toelichting.

Lees meer...

070 Den Haag Politiek – De chaos rondom de Brexit is bekend en zorgt voor veel verwarring. Ook studenten, zowel uit Nederland als uit de andere EU-landen, weten niet exact waar ze aan toe zijn. Vooralsnog is het onduidelijk of zij in de nabije toekomst nog wel kunnen studeren aan een Britse universiteit.

Lees meer...

Foto: Johan Nieuwenhuize

070 Scheveningen Maatschappij - Speciaal voor Theater na de Dam maakt Het Nationale Theater samen met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in het stadsdeel Escamp.

Lees meer...

070 Leidschendam-Voorburg Politiek - “Duurzaamheid, dat gaan we natuurlijk doen!”, aldus een gedreven wethouder Astrid van Eekelen. Het uitvoeringsprogramma duurzaamheid zet voor de komende jaren in op de doelgerichte lokale aanpak.

Lees meer...

070Den Haag Cultuur/Uitgaan – In Den Haag is het leuk toeven. Er is van alles te doen; kunst, recreatie, musea etc. Uiteraard kunnen we hier heel veel attracties en evenementen opnemen, maar dit keer beperken we ons tot een tiental bezienswaardigheden dat makkelijk is te bereiken op de e-scooters van felyx.

Lees meer...

Het bestuur van Stichting Internationaal Vuurwerkfestival heeft helaas moeten besluiten de 40e editie van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen definitief af te gelasten. Het evenement is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste vrij toegankelijke vuurwerkevenementen van heel Europa. Vanwege deze enorme belangstelling zijn de veiligheidseisen voor het verkrijgen van de vergunning dan ook sterk toegenomen. Al eerder werd bekendgemaakt dat het evenement, waar vorig jaar 400.000 mensen op af kwamen, niet meer in augustus mocht plaatsvinden. Na het schrijven van nieuwe veiligheidsplannen, in samenwerking met gespecialiseerde producenten, is het bestuur er niet uitgekomen met de gemeente. De organisatie kan niet voldoen aan de toenemende strenge veiligheidseisen tot het verkrijgen van de vergunning. Om deze reden is er besloten de 40e editie dit jaar niet door te laten gaan.

Lees meer...

070Den Haag Cultuur - Op donderdag 29 augustus wordt het nieuwe beeld van Tirzo Martha, De dematerialisatie van de vijf geboden in de vijf zintuigen, onthuld in de binnenstad van Den Haag. Het is de meest recente aanwinst voor De Beeldengalerij, de jaarlijks veranderende buitencollectie van 40 beelden, samengesteld door Stroom Den Haag.

Lees meer...

070Den Haag Sport/lifestyle - Zaterdag 14 december vindt de derde editie van de Scheveningen Light Walk plaats. Het leukste wandelevenement in de donkere en gezellige wintermaand. Duizenden sportieve wandelaars trekken de wandelschoenen aan en wandelen 5,5 km (Kids Light Walk), 7,5 km, 12,5 km of 18,5 km door een magisch verlicht Scheveningen. De organisatie verwacht dit jaar zo'n 12.500 deelnemers.

Lees meer...

070 Den Haag Gezondheid Sport - Op zaterdag 14 september springen ongetwijfeld vele Hagenaars en vele andere begunstigden de gracht in in Den Haag.

Lees meer...

De winnaar van vorig jaar, Arie van der Rassel, is dit jaar, vanwege zijn aanhoudend goede prestaties, opnieuw genomineerd. Foto: Richard Mulder.

Lees meer...